VIES VERDES

Ruta del Carrilet II

La Via Verda del Carrilet II enllaça Girona amb Sant Feliu de Guíxols per l’antiga via del Tren Petit o del Carrilet i travessa el poble pel carrer de la Via i el passeig del Ferrocarril. Es tracta d’un recorregut emblemàtic perfecte per a una escapada d’un dia fins al mar o fins a la ciutat de Girona.
Nivell de dificultat
Mitjana
DESCARREGA'T LA RUTA
Image
La Ruta del Carrilet té un recorregut de 39,7 km amb un pendent suau des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols (15 m). Assoleix el punt més alt a Cassà de la Selva (136 m). Seguint la ruta de l’antic tren de via estreta Girona-Sant Feliu, passareu per les comarques del Gironès i el Baix Empordà i anireu des de la conca del riu Ter fins a la vall del riu Ridaura, passant per la depressió de la Selva.

Què són les Vies Verdes?

Les Vies Verdes són antigues vies ferroviàries que s’han reconvertit en itineraris cicloturistes i senderistes. Són espais accessibles i segurs, adaptats per fer a peu o en bicicleta, que permeten descobrir el territori de forma sostenible i lúdica. En concret, a les comarques de  Girona existeixen més de 150 km de vies verdes repartits en diferents rutes que enllacen els Pirineus amb la Costa Brava. Aquestes vies verdes es complementen amb la ruta Pirinexus. 

El poble de Cassà s’ha convertit en els darrers anys en un punt central d’aquesta xarxa de vies verdes gironines. En concret, pel municipi hi passen o hi tenen el seu inici fins a tres vies verdes, entre elles la Via Verda del Carrilet II.
Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits