Cassà en família

Activitats

Cassà en família

Cassà és un territori perfecte per descobrir amb tota la família, des dels més menuts fins als més grans. Per a la mainada, el poble i el seu entorn els permetran gaudir i divertir-se mentre descobreixen i aprenen sobre la natura que ens envolta, sobre el territori i sobre el poble i la seva gent. Us proposem un seguit d’activitats, visites i rutes perquè en gaudiu els petits i no tan petits de la família.

Rutes i itineraris

Tant si heu arribat a Cassà per la via verda com si heu vingut en cotxe, o fins i tot si sou de Cassà i no sabeu què fer un matí de cap de setmana, podeu agafar la bici o calçar-vos les sabatilles i fer una de les rutes que us proposem des de Cassà.

En concret, per a la mainada recomanem dues rutes ideals per descobrir el territori:

La Ruta Circular per la Plana de Cassà és una ruta fàcil i planera que us portarà a visitar el pla de Cassà. La ruta passa pel traçat de la via verda Ruta pel Pla Gironès Sud i ressegueix les rieres Verneda i Gotarra. Travessa un paisatge de camps de conreu i boscos d’una gran bellesa, amb masies antigues i vistes panoràmiques. A més a més, és una zona ideal per descobrir la natura, especialment per veure —i escoltar— la multitud d’espècies d’ocells que poblen aquesta zona.

L’Itinerari de l’Aigua de Can Vilallonga us portarà fins a la finca pública de Can Vilallonga. Aquesta finca, gestionada pel Consorci de les Gavarres, està formada per una masia, prats on pasturen cabres i ovelles, camps de conreu, i sobretot un complex lligat a l’aigua que inclou una bassa, diverses rescloses i fins a tres aqüeductes d’època moderna. Es tracta d’un passeig molt agradable i fàcil envoltat d’arbres, d’aigua i de camps, amb zona de pícnic. Es pot allargar l’excursió cap al cor de les Gavarres o fins a la resclosa de la Capçana. L’itinerari comença i acaba a la masia de Can Vilallonga. S’hi pot accedir amb cotxe, però també us recomanem arribar-hi a peu o en bicicleta des del poble seguint les rutes que us ofereix el municipi.

La pela del suro

Una manera ideal de descobrir un dels trets més distintius de Cassà i alhora passar un matí diferent en família és participar a l’activitat ”De l’arbre al tap, del tap a la taula”, que es fa els caps de setmana de juny i juliol, l’única època de l’any en què es pot pelar un suro.

Podràs viure en directe la pela d’un suro a la finca de Can Vilallonga situada al massís de les Gavarres i un esmorzar al bosc. Tot seguit podràs participar a una visita guiada a la vila surera de Cassà i una degustació de vins de la DO Empordà, per als més grans. Una experiència única que no us podeu perdre i que agradarà a tota la família. Més informació aquí.

Visites al Tren Petit

Una altra activitat que agradarà tant a petits com a grans són les visites que es poden fer a la locomotora i els vagons de l’anomenat Tren Petit o Carrilet. Aquest tren unia Girona amb Sant Feliu de Guíxols fins que va ser clausurat l’any 1969 i era una dels trets distintius de Cassà i de la resta de pobles on feia parada. A Cassà es conserven una màquina, un cotxe i un furgó, que es poden visitar cada primer diumenge de mes.

Piscina i Pumptrack

Per acabar un matí d’estiu i refrescar-se després de fer una de les rutes o activitats que us proposem, Cassà obre la seva piscina descoberta durant els mesos de juny, juliol i agost. Amb zones d’ombra i servei de bar és el lloc ideal perquè els més petits es diverteixin mentre els grans es relaxen.

A més, a tocar de la piscina hi ha un circuit pumptrack on els infants, adolescents i adults es podran posar a prova. Es tracta d’un circuit tancat per a tot tipus de vehicles no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia, etc.) amb diferents traçades, corbes i desnivells, ideal per a la pràctica esportiva no competitiva.

Parcs infantils

La vila de Cassà ofereix diferents parcs infantils per a que els més petits puguin jugar i gaudir de la seva estada al poble. A continuació us en proposem alguns: 


Parc dels fruiters:

  • Adreça: Carrer del Portal, s/n, 17244 Cassà de la Selva
  • Descripció: Parc urbà ubicat al costat de la via verda. S’hi troben jocs infantils, pista de sorra per a jocs amb pilota i tirolina. Vorejat per arbres fruiters que ofereixen ombra els dies de més sol. 
Parc de la Caputxeta:
  • Adreça: C/ Plaça de la Font de Can Tolosà, 17244 Cassà de la Selva
  • Descripció: Parc per a infants amb jocs decorats amb motius de la il•lustradora Pilarín Bayés que ens traslladen al conte de la caputxeta vermella. 
Parc de l’Estació:
  • Adreça: Passeig del Ferrocarril, 62, 17244-Cassà de la Selva
  • Descripció:  Parc amb vistes a l’edifici de Can Nadal (Ajuntament) i a l’Estació, edificis emblemàtics de Cassà. Hi ha jocs infantils i màquines d’exercici terapèutic per a adults.  

Tot el que et cal saber

Informació d'interès

Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits