Avís
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 711

Diada de Sant Jordi

Resulta que aquest món ja fa dies que apareix sense maquillatge davant del mirall. I ens hem adonat que aquells a qui menysteníem són els que l’aguanten. Infermeres i infermers, gent de la pagesia, caixeres i reposadors del supermercat... fins i tot s’havien equiparat alguns d’aquests oficis a la més baixa estofa de la societat.
I hem descobert que aquestes professions son les que ens garanteixen la vida. Poder menjar, poder créixer, poder respirar. Literalment.
Al costat d’aquestes professions, hi podem posar-hi aquells a qui s’ha anomenat lletraferits, culturetes, o simplement encantats que es passen tot el dia mirant pel·lícules o anant a veure obres de teatre. Si els primers ens garanteixen la vida, hem descobert que aquest segon grup ens hi dóna sentit, ens ajuda a entendre-la i ens mostra maneres d’interpretar-la.
Diu Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’enguany, que “Des de que estem tancats a casa, s’ha aguditzat la sensació d’estar a la intempèrie”.
Doncs cobrim-nos. Llegim poesia, mirem cinema, gaudim del teatre a distància i dels concerts a Instagram, rellegim els llibres vells que tenim al fons de l’estanteria. I preparem-nos per sortir d’això essent més forts que quan hi vam entrar-hi. Ho necessitarem.
I per últim, ens ve un Sant Jordi diferent. Però seguirà essent Sant Jordi. Si no podeu regalar un llibre, escriviu una poesia a qui us estimeu. I si no podeu regalar una rosa, pinteu-la de colors sobre un paper en blanc. Si ara ens mantenim ferms en aquest confinament, en breu podrem omplir als qui estimem de roses, llibres, petons i abraçades.
Cuideu-vos, gaudiu de la cultura i compartiu-la!

Joan Casabó
Regidor de Cultura

Tot seguit uns deixem propostes i recomanacions per aquesta diada i desitgem que d’alguna manera pugueu compartir el Sant Jordi amb la vostra gent.

Exposició virtual de Sant Jordi

A partir de dimecres hi trobareu parets amb continguts de la biblioteca on hi ha recomanacions literàries i concursos; parets de Cassà Jove on també hi ha altres propostes literàries i concursos, un apartat creatiu de l’escola d’Art Josep Lloveras i arxius multimèdia amb diferents recomanacions per Sant Jordi cassa.cat/exposantjordi 

Contes explicats

Per celebrar un St. Jordi diferent, però ben literari, des de la Biblioteca us ofereixen un recopilatori dels contes que expliquen cada dimarts i dijous a les xarxes socials 

Guies de novetats

Des de la Biblioteca us presenten una selecció de les novetats literàries de St. Jordi d'adults, infantils i també per a joves!

Recital del Dia Mundial de la Poesia

El 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia. Cada any la Biblioteca organitza un recital poètic, però aquest any ha estat virtual. Que gaudiu de les poesies!

Bookface 

Bookface. A través d'aquest moviment impulsat per la New York Public Library, cada divendres, la Biblioteca penja a les xarxes socials un bookface, és a dir, una fotografia que encaixa la cara o el cos en una coberta d'un llibre. En aquesta exposició us mostrem un recopilatori de les millors fotografies. Ho podeu veure a l’exposició virtual cassa.cat/exposantjordi

Recomanacions literàries

Feu-vos una foto amb la vostra recomanació de lectura per #SantJordiCassà i envieu -la per WhatsApp al 635 449 634. #JoRecomano. Ho podeu veure a l’exposició virtual. cassa.cat/exposantjordi

El Joc de la Biblioteca

Sabeu de literatura i de biblioteques? Voleu jugar una estona? Us animem que proveu la ruleta de paraules de la Biblioteca. Atenció! El joc és sensible a les majúscules i als accents.

Roses

L’escola d’Art Josep Lloveras us anima a fer un taller per regalar roses als qui més estimeu. Pinteu-les dels colors que vulgueu i envieu-les al WhatsApp 635 449 634. Trobareu  les 2 plantilles per fer les roses aquí. rosa 1  rosa 2. També hem publicat un vídeo de com fer una rosa per penjar-la al balcó. Les vostres creacions que hageu compartit les podreu veure a cassa.cat/exposantjordi

Dracs i Màscares

Exprimiu la vostra creativitat i feu els vostres dracs o màscares. Publiqueu a les vostres xxss etiquetant a #escoladartjoseplloveras o envieu-les al WhatsApp 635 449 634.   En trobareu a cassa.cat/exposantjordi

Joc Emoticones

Des de l’Àrea de Joventut us presentem un enigma literari. Sou capaços d’esbrinar quins títols s’amaguen darrere aquests emojis? Si sou amant dels llibres, segur que sí! I si no... També! Animeu-vos!, que segur que els coneixeu! Envieu les vostres respostes al whatsapp de Joventut (669 166 000) i us farem arribar les solucions!. A cassa.cat/exposantjordi trobareu el joc.

Repensem la Diada

Aquest apartat de l’exposició de cassa.cat/exposantjordi trobareu  un recull d’imatges de recomanacions de lectures feministes.
En aquesta mateixa exposició podreu visualitzar el vídeo que us ha preparat l’Àrea de Joventut, “Repensem la Diada:  juntes matem el drac”.

Micro-relats

Aquí teniu un repte: escolliu una de les 4 imatges ambigües que us proposem (fixeu-vos que en cadascuna s’hi amaga un element important de la Diada de Sant Jordi) i escriviu un micro-relat amb el que us suggereix. Feu-nos arribar la vostra proposta a través de les teves xarxes o al WhatsApp de Joventut (669 166 000) . Les imatges es troben a cassa.cat/exposantjordi

 

Tutti Veus

Avanç al nou espectacle de Tutti Veus, Rumb a la Rumba.

Els Petits Marxants de Paraules

Avui celebrem un Sant Jordi diferent , es per aixó que volem compartir amb vosaltres aquesta bella història.

Llar d’Infants Municipal Taps

Vídeo d’una adaptació especial de la Llegenda de Sant Jordi realitzat per l’AMPA del curs 2018/19

Escola Aldric

I Marató de Contes Confinats al Bloc de Biblioteca Biblioaldric

Recomanacions de llibres (Booktubers) durant tota la setmana al facebook de l'escola: 

El dia de Sant Jordi les mestres d'infantil penjaran diferents propostes per fer roses a l'apartat d'infantil de la web.

Escola Puig d’Arques

En aquest enllaç trobareu la glossa confinada i activitats de padrins de lectura de confinament. 

Engalaneu el vostres balcons per Sant Jordi i les vostres fotos les podeu etiquetar a instagram #SantJordiCassà.

La Salle Cassà

La festa de la cultura catalana tenia molta presència a La Salle: es feien obres de teatre, bookcrossings, jocs florals i xerrades amb escriptors convidats. L'escola s'ha adaptat a les circumstàncies del moment, de manera que cada cicle i etapa ha organitzat el Sant Jordi en funció de l'edat dels i les alumnes. S'han programat manualitats, recomanacions de llibres, recitals de poesia, treballs sobre vides d'escriptors, tallers d'expressió escrita, activitats motivacionals... 

Al llarg de la festa de Sant Jordi s'aniran penjant algunes fotos d'aquestes propostes a les Xarxes Socials de l'escola. Totes les activitats han estat dissenyades amb molta cura per tal d'afavorir l'acompanyament a l'alumnat, l'autonomia -dintre de les seves possibilitats- i perquè rebin un retorn per part del professorat

 

PREMIS LITERARIS i CONCURS DE PUNTS DE LLIBRE 2020

L’Ajuntament de Cassà, ha cregut oportú continuar amb l’edició dels Premis Literaris de Cassà 2020, Correlletres i el Concurs de Punts de Llibre. S’han tirat endavant les tradicionals categories tot i que amb modificacions. El certamen s’ha fet completament online. Els participants han hagut d’enviar les seves obres a l’organització i s’han fet totes les deliveracions a distància. 

El proper dissabte 25 d’abril a les 17.30 h es celebrarà l’entrega de 54ens Premis Literaris Escolars, Correlletres i del 17è Concurs de Punts de llibre. Podràs visualitzar-la en directe a cassa.cat/premisliteraris2020

Us animem a participar al xat del públic que hi haurà en directe i a aplaudir als guanyadors d’aquesta edició tant especial.


Programes de Sant Jordi a Cassà

Fotografies del Sant Jordi a Cassà
001002003004005006007008009010011012013014015016017018019