Sala Centre Recreatiu
Una actuació a la Sala Centre Recreatiu

Sala Centre Recreatiu

La Sala Centre Recreatiu és el teatre que compta amb una programació cultural estable d’actuacions i activitats culturals diverses. Totes les modalitats artístiques per a tots els públics, en un equipament situat al bell mig del poble, en un espai tan emblemàtic de Cassà com el Bar Centre Recreatiu, que acull l’entrada a l’equipament.

Consulta la programació cultural AQUÍ.

CONTACTE
Ajuntament de Cassà de la Selva
Rambla Onze de Setembre, 107
972 46 00 05
culturacassa @ cassa.cat

La Sala Centre Recreatiu al llarg de la història

Les transformacions com a cinema
La vinculació de la Sala Centre Recreatiu amb la cultura cassanenca es remunta a principis del segle XX. El mes de gener de 1908, l'espai, propietat de Círculo Recreativo, acollia la primera projecció cinematogràfica de Cassà, a càrrec d´Ignacio Aguilera. Poc després, el Cinematógrafo Aguilera es passaria a dir Cine Moderno, el qual, gestionat per Josep Taché, es convertiria en un dels cinemes de referència del poble, amb la projecció de les grans estrenes del cinema no parlat com ara Ben-Hur. Un cop acabada la Guerra Civil, torna a haver-hi canvi de nom, en consonància amb la nova etapa política marcada per la dictadura: seria el Cine Nacional, amb programació de pel·lícules els caps de setmana i molts dimecres de l´any. Els programes constaven de dos llargmetratges i, a partir de 1943, un NO-DO, noticiari documental d'exaltació franquista. Durant molt de temps compartien les pel·lícules amb l'altra sala de cinema del poble: el Cine Victoria. En tot cas, la població cassanenca els anomenava cine de la Coma i el cine del Passeig.

A partir dels anys 60: un local amb diferents usos
A finals dels anys 60 la junta de l'entitat va decidir reformar el local per tal de millorar la qualitat de l'exhibició cinematogràfica, en ple auge a l'època. Les sessions de teatre eren escasses, el cine era la diversió majoritària de la gent del poble. Als anys 80 s'hi va obrir una discoteca, de nom Manhattan, de vida curta i accidentada. A principis de la dècada dels 90 es deixa de programar pel·lícules, la crisi dels cinemes era generalitzada a tot el país. El cine de la Coma va ser l´espai a on es representaven els Pastorets de Cassà o celebraven els Premis Literaris de la Colla Excursionista, enmig d'altres activitats esporàdiques. Amb el canvi de segle, el local ja no es va fer servir més, el seu deteriorament era definitiu.

end faq


Properes activitats de la Sala Centre Recreatiu